Om oss

Harmonica Films AB

Harmonica Films producerar film och TV-serier i nära samarbeten med starka och ambitiösa kreatörer där berättelsen alltid står i centrum. Vi vill slå brett och göra avtryck, men aldrig till bekostnad på kvaliteten. Vi utvecklar projekt på bred front inom olika genrer och format. Harmonica Films grundades av manusförfattarna och producenterna Per Janérus, Björn Carlström och Stefan Thunberg i början av 2010-talet. Inledningsvis låg vårt fokus på att utveckla och förädla långfilmen ”Jägarna” och dess universum. Det resulterade i en ytterst framgångsrik uppföljare och två säsonger av den genomgående uppskattade tv-serien ”Jägarna” – vilket givit oss en solid position i den nordiska film- och TV-branschen.

Delägare

Per Janérus

VD och producent

Per har gedigen bakgrund från många avdelningar inom film- och tv-branschen med fokus på arbete som produktionsledare och linjeproducent. Bland annat på uppmärksammade ”Call Girl” och internationella samproduktionen ”100 Code”. Därtill har han arbetat med finansieringsfrågor på nordisk såväl som europeisk nivå. Utöver Harmonicas projekt ”Jägarna 2” och TV-serien ”Jägarna” har Per bland annat producerat den uppskattade barnfilmen ”Krig”. Denna breda och långtgående erfarenhet av branschens olika sidor, i kombination med ett starkt driv för innehåll, har gjort Per till en uppskattad och respekterad producent.

Björn Carlström

Manusförfattare och producent

Björn började sin karriär hos Mats-Helge Olsson på 80-talet. Han gick sedermera vidare och startade Sonet Films produktionsavdelning på 90-talet, där han producerade succéer som ”Jägarna”, ”Noll Tolerans” och ”Vägen ut”. På senare år har han varit verksam som dramaturg och föreläsare samtidigt som han har skrivit bland annat ”Jägarna 2” och TV-serien ”Jägarna” tillsammans med Stefan Thunberg. Med erfarenhet som både producent och manusförfattare har Björn på senare tid antagit en roll som showrunner. Under båda säsonger av ”Jägarna” har han därmed varit ansvarig för hela processen med manus, inspelning, klippning, ljudläggning och mix.

Stefan Thunberg

Manusförfattare och producent

Stefan är en av Sveriges mest uppskattade och mångfacetterade manusförfattare. Utöver jobb med bland annat Wallander, Beck, Van Veeteren och Hamilton, har han även skrivit långfilmen ”Jägarna 2”, samt skapat och skrivit TV-serierna ”Farang” och ”Jägarna”. Stefan är även flitigt anlitad som dramaturg och har jobbat med projekt såsom Filip och Fredriks långfilm ”Tårtgeneralen” och ”Josephine Bornebuschs serie ”Älska mig”. Vid sidan av film- och TV-skapandet har Stefan rönt stora framgångar med sina romaner ”Björndansen” och ”En bror att dö för”.